Publikacija "Antičko staklo - katalog stalnog postava Muzeja antičkog stakla u Zadru" autora Anamarije Eterović Borzić, više kustosice i dr. sc. Berislava Štefanca, muzejskog savjetnika dobitnik je Godišnje nagrade HMD-a

Godišnju nagradu Hrvatskog muzejskog društva za realizirani katalog stalnog postava dobila je publikacija "Antičko staklo - katalog stalnog postava Muzeja antičkog stakla u Zadru" autora Anamarija Eterović Borzić, više muzejske kustosice i dr. sc. Berislava Štefanaca, muzejskog savjetnika.

Svečana dodjela Godišnjih nagrada za ostvarenja u 2021. godini i Nagrada za životno djelo Hrvatskog muzejskog društva održala se u četvrtak, 10. studenog 2022. u Muzeju suvremenih umjetnosti u Zagrebu.

Nagrađeni Katalog autora Anamarija Eterović Borzić, više kustosice i dr. sc. Berislava Štefanca, muzejskog savjetnika, na 464 stranice predstavlja bogatu antičku staklenu građu koja se čuva u Muzeju antičkog stakla u Zadru. U njemu osim detaljnih podataka o muzejskim eksponatima saznajemo i kako je nastala te kako se razvijala ova fascinantna materija i u kojim se sve aspektima antičkog života pojavljuje.

Osim ove ranije smo dobili nagradu u kategoriji najboljeg pedagoško-edukacijskog projekta za publikaciju "Muzej antičkog stakla za djecu", autorica Tamare Kisovar Ivande i Anamarije Eterović Borzić te za istraživački projekt koji je rezultirao izložbom za izložbu i istoimenu monografiju "Grad mrtvih nad poljem života: Nekropola gradinskog naselja Kopila na otoku Korčuli", autora Anamarije Eterović Borzić, Dinka Radića i Igora Borzića.