6. svibnja 2024.

Otvorenjem velike izložbe „Odjeci priča / Nadahnuće iz Finske“, umjetnika Helmi Remes i Slate Grovea, jučer smo svečano obilježili 15. godišnjicu i Dan Muzeja antičkog stakla u Zadru

Uz ravnatelja Muzeja antičkog stakla dr. sc. Hrvoja Manenicu, kustosicu izložbe i autoricu kataloga, muzejsku savjetnicu dokumentaristicu Jadranku Belevski, posebno smo počašćeni što je izložbu otvorio veleposlanik Republike Finske u Republici Hrvatskoj, Njegova Ekselencija Kalle Kankaanpää.

Veleposlanik je u svojem govoru istaknuo kako ovo nije prvi put da se u Muzeju antičkog stakla održava izložba o finskoj umjetnosti stakla, jer je 2015. godine na istom mjestu organizirana izložba Suvremenog nordijskog stakla. Bio je to sjajan događaj, a ovu izložbu Nj. E. Kalle Kankaanpää vidi kao nastavak uspješne suradnje Muzeja i najzanimljivijih umjetnika stakla koji djeluju na sjeveru.

Ovim putem želimo se posebno zahvaliti svim dragim prijateljima, gostima i uzvanicima koji su svojim dolaskom uveličali ovu našu jubilarnu obljetnicu.

Ova izložba je organizirana sredstvima Ministarstva kulture i medija RH.