17. svibnja 2024.

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja u Kulturnom centru Blato uz otvorenje izložbe „Kocka je bačena: Drevne društvene igre na ploči“ organizirane su i zanimljive edukativno-pedagoške radionice rimskih igara na ploči Latrunkuli i Mlin. Autori izložbe i voditelji radionica su muzejski savjetnici Anamarija Eterović Borzić i dr. sc. Berislav Štefanac. Na radionicama su sudjelovali učenici 3. a i 3. b razreda OŠ Blato uz pratnju učiteljice Zvjezdane Padovan i školske knjižničarke Katarine Vidović Žanetić.

Kako bi sve prošlo po pravilima igre pobrinuli su se i kolege iz Muzeja antičkog stakla u Zadru, Ana-Marija Maršić, Marko Štefanac i Šime Mičić.

Pobjednici turnira su redom:

1. Karlo Sardelić

2. Jelena Šeparović

3. Karla Anić

Uz srdačne čestitke pobjednicima turnira, posebno i veliko hvala gospođi Maji Gavranić voditeljici Kulturnog centra Blato na organizaciji, gostoprimstvu i uopće radu na ovom projektu, Blatskim Fižulima, gospodinu Emilu Martinoviću na glazbenoj pratnji, svima koji su pomogli u realizaciji projekta te svim malim Blaćanima na sudjelovanju i velikom interesu koji su pokazali za održane edukativno-pedagoške radionice i samu izložbu.

Foto: Franko Bačić, link na fotogaleriju: https://www.mas-zadar.hr/hr/ga...