Staklarske radionice

Staklopuhačka demo radionica

U sklopu Muzeja, uz osam tematskih dvorana u koje je smješten stalni postav, nalazi se i specijalizirana staklopuhačka demo radionica u kojoj se posjetiteljima demonstrira izrada replika antičkog stakla. Staklarska radionica koju vodi staklopuhač Marko Štefanac pruža slikovit prikaz nastajanja niza staklenih recipijenata te kroz svakodnevne demonstracije oponaša pojave iz prošlosti kontroliranim eksperimentalnim postupcima.

Demo radionica izrade staklenih perli na plameniku

Svoje mjesto u Muzeju našla je i demo radionica izrade staklenih perli na plameniku. Koristeći se raznobojnim staklenim štapićima, voditeljica radionice i staklopuhačica Antonija Gospić, tehnikom rada na plameniku oblikuje staklene perle i minijaturne amforiske. Gotove staklene perle kasnije se nižu u prekrasne unikatne ogrlice, narukvice i naušnice.

Demo radionica puhanja laboratorijskog borosilikatnog stakla na plameniku

Zagrijavanjem cijevi od laboratorijskog borosilikatnog stakla na plameniku izrađuju se minijaturne boce (lakrimariji) koje se daljnjim procesom obrade ručno premazuju bojom. Voditeljica radionice je staklopuhačica i restauratorica Ivana Matković.

Fuzija stakla

Muzej ima i radionicu za fuziju stakla koju također vodi staklopuhačica Antonija Gospić. To je staklarska tehnika u kojoj se ručno oslikavaju staklene plohe te se pri visokoj temperaturi u kalupu oblikuju u unikatne zdjele.

Kontakt Kontakt

Tel: +385 (0)23 363 831

Tel: +385 (0)23 363 832

Fax: +385 (0)23 363 834

info@mas-zadar.hr

Radno vrijeme Radno vrijeme

ZIMSKO RADNO VRIJEME
(2. 11. - 30. 4.)
PON - SUB: 9 - 16 hLJETNO RADNO VRIJEME
(1. 5. - 31. 10.)
PON - NED: 9 - 21 h

Ulaznice Ulaznice

Odrasli: 6,00 € 

Grupe (5+ osoba): 4,00 € 

Studenti i učenici: 3,00 € 

Umirovljenici: besplatno

Novosti