Izložba – Magistra ludi

Izložba – Magistra ludi – Đurđica Horvat
16.03. – 20.04. 2018.
Muzej antičkog stakla u Zadru

Muzej antičkog stakla – Najava izložbe „MAGISTRA LUDI“, Đurđice Horvat

Muzej antičkog stakla ima čast najaviti izložbu „MAGISTRA LUDI“, autorice Đurđice Horvat, višestruko nagrađivane keramičarke i kiparice. Izložba će se otvoriti 16. ožujka 2018. godine, s početkom u 19,00 sati u velikoj izložbenoj dvorani Muzeja antičkog stakla u Zadru. Sva zainteresirana publika izložbu će moći vidjeti do 20. travnja 2018. godine.
Đurđica Horvat kiparstvo je diplomirala na autorskoj umjetničkoj školi AGORA, u klasi akademskog kipara Ivana Kožarića. Izlagala je na više od dvadeset samostalnih i na mnogim skupnim žiriranim i međunarodnim izložbama, te sudjelovala na brojnim likovnim kolonijama.
Izložbom „MAGISTRA LUDI“ autorica se publici predstavlja radovima nastalim u tehnici fuzije stakla.
Đurđica Horvat i njen susret s medijem stakla, jasno nam daju do znanja kako je riječ o osobi koja je odavno nadišla puku refleksiju. Stoga i način na koji oblikuje i interpretira aktove, u sebi ne nosi ništa inflatorno, već viđeno. Posve je to svjež pogled na susret fragilnosti i čvrstoće ženstvenosti, amalgam koji nas istovremeno vraća u prapovijest i intuitivno sluti što će se tek zbiti. („Krešimir Oremović“)