Program Muzeja antičkog stakla u Zadru za 16. Digitalnu Noć muzeja 2021.:

Virtualna izložba “11 Noći u Muzeju” je treća i završna iz tzv. COVID ciklusa virtualnih izložbi pod nazivom Iz dokumentacijskih fondova MAS-a, koje priprema Odjel za dokumentaciju i autorica izložbi: Jadranka Belevski, viši kustos dokumentarist. Izložba obuhvaća 11 održanih programa za Noć muzeja u Muzeju antičkog stakla u Zadru od 2010. do 2020. godine.

Izložbu možete pogledati na “11 Noći u Muzeju”

Druga virtualna izložba „Drevne društvene igre na ploči“ projekt je viših kustosa muzeja Anamarije Eterović Borzić i Berislava Štefanca, koji kroz odabrane predmete iz muzejskog fundusa evociraju svijet drevnih društvenih igara. Tako se kroz izložbu, sadržajno podijeljenu u više tematskih cjelina popraćenih bogatim edukativnim materijalom, predstavljaju igre starih Sumerana, Egipćana, Grka ili pak Rimljana. Namijenjena je svim dobnim skupinama, djeci i odraslima, kao i svim ljubiteljima društvenih igara na ploči.

Izložbu možete pogledati na „Drevne društvene igre na ploči“

Projekcija filma „Latrunkuli – rimska društvena igra na ploči“

Projekciju možete pogledati na „Latrunkuli – rimska društvena igra na ploči“

Projekcija filma „Eksperimentalna arheologija u MAS-u“

Projekciju možete pogledati na „Eksperimentalna arheologija u MAS-u“

Nagradna lutrija u kojoj možete osvojiti 10 bogatih nagrada, a sudjelujete putem službene Facebook stranice muzeja – https://www.facebook.com/mas.zadar