S radionicom „Od (staklenog) otpada do umjetničkog djela“ Muzej antičkog stakla u Zadru u suradnji s D.V. More i D.V. Čuperak pod vodstvom Petre Govorčin, kustosice – muzejske pedagoginje, sudjelovat će na Europskoj noći istraživača 2023. u sklopu projekta „Blue Connect“.

Projekt „Blue Connect“ nastoji približiti znanost i znanstvenike široj javnosti, povećati vidljivost i osvijestiti važnost znanosti u svakodnevnom životu građana. Ima za cilj promovirati zanimanja istraživača među mladima te općenito izgraditi povjerenje prema znanosti u široj javnosti. Projekt okuplja 9 partnera s područja jadranske Hrvatske, a nositelj aktivnosti za zadarsko područje je Sveučilište u Zadru. Noć istraživača, središnji događaj ovog projekta, provest će se u pet najvećih obalnih gradova RH, na javnim prostorima, sva događanja bit će otvorena za javnost kako bi zainteresirani mogli direktno komunicirati sa znanstvenicima i istraživačima te sudjelovati u eksperimentima. Posjetitelji će imati priliku upoznati se s različitim područjima istraživanja u znanosti, sudjelovati u interaktivnim instalacijama, debatama, kvizovima i natjecanjima čije teme možemo podijeliti u pet tematskih grupa: zdravlje; klimatske promjene i društvena transformacija; zdravi oceani, mora i kopnene vode; klimatski neutralni gradovi te hrana i zdravlje.

Pozivamo sve zainteresirane da posjete manifestaciju i uključe se u našu i ostale radionice 29. rujna 2023. od 17 do 23 sata na Trgu pet bunara. Više o ENI ’23. nalazi se na linku: https://jaistrazujem.hr/