Uz izložbu Edit Szűr-Szabó: „Mediteranski trenutci“ Muzej antičkog stakla u Zadru predstavlja mrežno i elektroničko izdanje kataloga

Povodom održavanja izložbe Edit Szűr-Szabó: Mediteranski trenutci, otvorene povodom Dana Muzeja antičkog stakla u Zadru i obilježavanja 12. godišnjice otvorenja, Muzej antičkog stakla u Zadru predstavlja mrežno i elektroničko izdanje kataloga izložbe.
Katalog izložbe donosi pregled radova mađarske umjetnice i dizajnerice Edit Szűr-Szabó, koja na izložbi Mediteranski trenutci u Zadar donosi svoje nadahnuće morem i Mediteranom kroz umjetnost staklenih mozaika i vitraja. Autorica kataloga je ujedno i kustosica izložbe Jadranka Belevski, viša kustosica dokumentaristica Muzeja. Katalog je dvojezičan, na hrvatskom i engleskom jeziku, opremljen s više od 50 fotografija u boji te sadrži stručni tekst autorice kataloga uz više tekstova umjetnice Edit Szűr-Szabó i njezinu bogatu umjetničku biografiju. Na izložbi u Muzeju antičkog stakla predstavljeno je 26 radova u tehnici staklenih mozaika, vitraja te pripremnih crteža autorice, dok su u katalogu predstavljena i brojna neizložena djela koja pobliže predstavljaju bogati opus ove umjetnice.
Elektroničko izdanje kataloga može se kupiti na CD-u u muzejskoj suvenirnici, a mrežno izdanje je dostupno na mrežnoj stranici Muzeja antičkog stakla u Zadru.
Izložba Edit Szűr-Szabó: Mediteranski trenutci može se posjetiti do 15. 9. 2021. godine.

Mediteranski trenutci PDF