PLAKATI ZA DAR – MAS ZADRU
Izložba – donacija plakata Muzeja antičkog stakla u Zadru Odjelu za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju Poliklinike Opće bolnice Zadar
26. 11. 2019. otvorenje u 12,00 sati na Odjelu za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju u zgradi Poliklinike Opće bolnice Zadar


Muzej antičkog stakla u Zadru u godini obilježavanja 10 godina od otvorenja 5. svibnja 2009. godine i povodom obilježavanja Dana grada Zadra i blagdana sv. Krševana donira svoje plakate Odjelu za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju Poliklinike Opće bolnice Zadar kao poklon svim građanima grada i županije, korisnicima OB Zadar. Muzej antičkog stakla u Zadru na ovaj način želi oplemeniti prostore tog Odjela i učiniti ih ugodnijim za rad osoblju, ali i svim korisnicima i posjetiteljima.
U proteklih 10 godina rada Muzej antičkog stakla u Zadru kao specijalistički arheološki muzej s jedinstvenom kolekcijom antičkog stakla u svjetskim razmjerima, obogućuje kulturnu i turističku ponudu Zadra mnogobrojnim aktivnostima. To je muzej s atraktivnim cjelogodišnjim programom, otvoren svima da zajedno sa stručnim muzejskim osobljem kreiraju program prilagođen svima, podjednako na znanstvenoj, ali i na razini popularne kulture. Otvoren je znanstvenicima, umjetnicima, udrugama, vrtićkoj, školskoj i studentskoj populaciji te svoj zainteresiranoj javnosti. U nešto više od 10 godina rada u Muzeju antičkog stakla u Zadru održano je 106 izložbi, 376 različitih događanja, od toga 48 koncerata, 42 predavanja i razna predstavljanja knjiga, projekata, 33 tribine i skupa, 43 umjetničke radionice, 7 kazališnih predstava, 16 kongresa, 6 filmskih projekcija, 11 dodjela nagrada, diploma i sl. Muzej antičkog stakla u Zadru posebnu pozornost posvećuje izdavaštvu, tako da je u ovom periodu izdana 71 tiskana publikacija te 66 digitalnih izdanja, a upravo u ovom fondu izdavaštva se nalaze i brojni plakati, koji prate sve aktivnosti Muzeja antičkog stakla.
Za ovu prigodu donacije plakata iz bogatog fonda Muzeja antičkog stakla u Zadru odabrano je 40 plakata koji će krasiti ordinacije, čekaonice i dvorane Odjela za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju Poliklinike Opće bolnice Zadar s različitim temama. Na njima će biti predstavljene izložbe koje su održane u Muzeju i to arheološke, povijesne i s temom umjetnosti suvremenog stakla. Za izbor plakata i ovaj postav zaslužni su dr. sc. Ivo Fadić, ravnatelj Muzeja antičkog stakla u Zadru i Jadranka Belevski, viši dokumentarist i voditelj Odjela za dokumentaciju MAS-a. Vizualno atraktivan dizajn plakata, ali i njihova edukativna nota će zasigurno oplemeniti podrumske prostore ovog Odjela, a osoblju i korisnicima učiniti boravak ugodnijim. U duhu suvremene muzeologije Muzej antičkog stakla u Zadru čini iskorak iz klasičnog muzejskog prostora među građane ovog grada predstavljajući jedan novi koncept prema svojoj publici.
Pokrovitelj projekta je Euroherc osiguranje.