27. 1. - 4. 2. 2023.

Izložba “Zadar voli staklo”

Muzej antičkog stakla u Zadru pozvao je već krajem 2022. godine sve zainteresirane da se uključe u muzejsku akciju “Vi ste nam važni!” koja se organizirala povodom 18. Noći muzeja. Parafrazirajući temu Hrvatskog muzejskog društva za ovogodišnju Noć muzeja: ”Muzeji su važni!” pozvali smo sve građane grada Zadra, okolice i sve one koji su mogli posjetiti Muzej antičkog stakla u Zadru u siječnju 2023. godine na sudjelovanje. U toj su akciji sudjelovale 53 osobe, odnosno ispravnije je reći 53 obitelji. Dobili smo uistinu obiteljske uspomene, priče, nasljeđe, umjetnine, suvenire, nagrade, jednom riječju emocije!

Poanta ove akcije i jest bila emocija, bila je to akcija koja je nešto osobno pretvorila u nešto drugačije, a to je muzejsko iskustvo. Odazivom na ovu akciju Zadar je vrlo konkretno zaključio ovu premisu “Muzeji su važni!” Muzej antičkog stakla u Zadru zahvaljuje svima koji nas prate i posjećuju te onima koji će tek to postati postavljenjem izložbe “Zadar voli staklo.”

Na izložbi je postavljeno nevjerojatnih 188 prikupljenih predmeta. U prosjeku je to oko 3 predmeta po obitelji, ali to ipak jako varira od jednog do više od 10 predmeta po pojedinom donošenju. Možemo reći da je akcija uistinu izuzetno uspjela i da je izložba “Zadar voli staklo” vrijedna s puno aspekata te muzeološki i likovno jako atraktivna.

Hvala svima na sudjelovanju, sada sa sigurnošću znamo da Zadar voli staklo, a i Muzej antičkog stakla!!!

Izložba “Zadar voli staklo”

Muzej antičkog stakla u Zadru

27. 1. - 4. 2. 2023.

Izložba je dio programa 18. Noći muzeja

Organizator izložbe:

Muzej antičkog stakla u Zadru

Autor muzejske akcije, izložbe i likovnog postava:

Jadranka Belevski, muzejska savjetnica dokumentaristica

Autor teksta:

Jadranka Belevski

Grafičko oblikovanje plakata:

Jadranka Belevski

Tehnička realizacija postava:

Šime Mičić

Suradnici:

Iva Lukač

Stručni suradnik za marketing:

Fabija Franulović