5. - 12. svibnja 2023.

SURADNJA MUZEJA ANTIČKOG STAKLA I ŠKOLE PRIMIJENJENE UMJETNOSTI I DIZAJNA

PEDAGOŠKE RADIONICE RESTAURACIJE I KONZERVACIJE STAKLA

U periodu od 17. do 27. travnja 2023. realizirane su praktične i teorijske radionice u suradnji Muzeja antičkog stakla u Zadru i učenika trećih razreda Grafičkog odjela Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar.

Radionicama su ostvareni različiti oblici vizualnih i materijalnih eksponata koji ilustriraju uspješno provedene postupke konzervacije i restauracije stakla.

U sklopu proslave 14. obljetnice otvaranja Muzeja antičkog stakla u Zadru izložbom učeničkih radova prezentirat će ostvarena grafička i restauratorska rješenja.

Ovo je još jedan u nizu uspješnih projekata učenika ŠPUD-a Zadar i Muzeja antičkog stakla kojim se ostvaruje praktičan rad i potiče usvajanje novih znanja i vještina.


U projektu su sudjelovali učenici 3.a i 3.c razreda smjer - grafički dizajner: MATEA KATAVIĆ, MARETA BILOGLAV, BRUNO BUČIĆ, MATIJA MIOČIĆ, LUCIJA BOBIĆ, KRISTINA RADOŠ, PAULA LUKIĆ, MIHAELA TOPALLI, LUCIJAN NIŽIĆ, PETRA KAICA, KLARA GLAVAN, MARKO PROLE, KARLO KONČURAT, KARLO KLARIĆ, LUNA MARIA MAJDANDŽIĆ, GREGOR GRŽAN

Mentori: Šime Perović (MAS), Jelena Franulović i Josip Mišulić (ŠPUD)