UPUTE ZA POSJETITELJE MUZEJA ANTIČKOG STAKLA U ZADRU

Muzej antičkog stakla u Zadru otvara se za posjetitelje 04. svibnja 2020.g.
Radno vrijeme Muzeja za posjetitelje bit će od ponedjeljka do petka od 09:00 do 13:00 sati. Subotom, nedjeljom i blagdanima Muzej neće biti otvoren.
U prostorijama Muzeja neće biti otvorenja izložbi, predavanja, grupnih posjeta niti održavanja događanja na kojima može doći do okupljanja većeg broja osoba.
Posjetiteljima Muzeja će se omogućiti razgled stalnog postava, izložbenih dvorana te muzejskih radionica uz ograničenje broja na maksimalno 10 posjetitelja istovremeno uz pridržavanje mjera socijalnog distanciranja.

Muzej se obvezuje osigurati slijedeće:

Zaštitne maske i rukavice za osoblje
Dezinfekcijska sredstva za osoblje
Redovito čišćenje, provjetravanje i dezinfekciju uredskih i muzejskih prostorija, sanitarnih čvorova, kvaka, rukohvata, lifta, te ostalih mjesta koja su izložena čestom dodirivanju
Odvojeni ulaz od izlaza posjetitelja (ulazi se na glavni ulaz a izlazi na sporedni izlaz ispred velike izložbene dvorane)
Dezinfekcijska sredstva na ulazu/izlazu u Muzej te na ulazu/izlazu na I. katu Muzeja
Postavljanje uputa o mjerama socijalnog distanciranja na sve ulaze i sva vidljiva mjesta
Postavljanje oznaka o nužnoj udaljenosti te o smjeru kretanja kroz Muzej
Postavljanje uputa i preporuka za pridržavanje općih pravila o higijeni na svim vidljivim mjestima
Postavljanje stupića s konopcem ispred muzejskih radionica u prizemlju na propisanoj udaljenosti od djelatnika kako ne bi došlo do ugrožavanja zdravlja djelatnika koji izrađuju staklene predmete
Postavljanje pleksiglas ograde na blagajni suvenirnice radi zaštite zdravlja djelatnice uz preporuku posjetiteljima za beskontaktno plaćanje karticama
Osigurati da se ne stvaraju gužve, na način da će se nadzirati ulaz posjetitelja te će ih se uputiti da poštuju sve propisane mjere socijalnog distanciranja, korištenja dezinfekcijskih sredstava i propisanog razmaka.

Muzej antičkog stakla u Zadru