Staklena slikovnica

VIRTUALNA IZLOŽBA DJEČJIH RADOVA MUZEJA ANTIČKOG STAKLA U ZADRU

Kako bismo u vrijeme pandemije korona virusa, prelaska u virtualni svijet i prilagodbe rada novim uvjetima, našim najmlađim i prije svega najznatiželjnijim i na novim spoznajama najzahvalnijim posjetiteljima omogućili da i dalje nesmetano istražuju i uče o Muzeju i tajnama antičkog stakla, pripremili smo niz različitih aktivnosti koje su u konačnici rezultirale 1. virtualnom izložbom dječjih radova.

Program aktivnosti započeli smo tako da smo na našu web stranicu stavili knjigu Muzej antičkog stakla za djecu kako bi svi zainteresirani istu mogli besplatno preuzeti i naučiti ponešto o rimskom Carstvu, antičkom Zadru, arheologiji, našem muzeju ili pak antičkom staklu. Potom smo imali online nagradnu igru gdje su djeca samostalno ili uz pomoć roditelja odgovarala na pitanja čiji su se odgovori krili u navedenoj knjizi. Konačno, djeca su svoje dojmove i putem naučeno, bilo pomoću dječjeg priručnika ili virtualne šetnje muzejom, prenijeli u likovne uratke tehnikama koje su sami birali.

Iznimno smo sretni, ponosni i zahvalni na svakom prekrasnom primljenom radu koji ćete imati priliku vidjeti. Posebno nam je drago što u sklopu izložbe imamo i izjave djece koja su posjetila muzej, o tome kako ih se sve skupa dojmilo.

Veliko hvala svim našim malim umjetnicima i njihovim roditeljima, a posebno hvala učiteljici Ani Knežević, 2a razredu, profesorici Ivani Budiji i OŠ Bartul Kašić, odgajateljicama Antoniji Nadinić i Martini Škari, vrtićkoj skupini Bubamare i DV-u Klokan, odgajateljicama Nataliji Žorž Brusić, Kristini Maričić i Nedi Grbin, vrtićkim skupinama Feralići i Mendulice i DV-u Radost – Zadar, PO Voštarnica.

Programi

Kontakt Kontakt

Tel: +385 (0)23 363 831

Tel: +385 (0)23 363 832

Fax: +385 (0)23 363 834

info@mas-zadar.hr

Radno vrijeme Radno vrijeme

ZIMSKO RADNO VRIJEME
(2. 11. - 30. 4.)
PON - SUB: 9 - 16 hLJETNO RADNO VRIJEME
(1. 5. - 31. 10.)
PON - NED: 9 - 21 h

Ulaznice Ulaznice

Odrasli: 6,00 € (45,20 kn)

Grupe (5+ osoba): 4,00 € (30,14 kn)

Studenti i učenici: 3,00 € (22,60 kn)

Umirovljenici: besplatno

Novosti